WerkgeversAdvocaat

Uw partner in Arbeidsrecht & Ondernemingsrecht

030 - 3030 059 (Utrecht)
020 - 3030 200 (Amsterdam)

Ma t/m vr tot 21:00 uur. Za tot 17:00 uur.

dé advocaat voor werkgevers

Stel hier direct uw vraag >

mei 6, 2011

Werknemer en alcohol Arbeidsrecht Advocaten

Werknemer zonder rijbewijs maar met alcoholprobleem, wat te doen?

Hoe te handelen als uw werknemer met justitie in aanraking komt? Bijvoorbeeld indien zijn/ haar rijbewijs wordt ingenomen wegens te hard rijden of alcoholmisbruik? Of indien uw medewerker wordt gearresteerd en of wordt veroordeeld tot gevangenisstraf? Of indien uw werknemer schade heeft gereden met een bedrijfsbus?

Laat uw werknemer in ieder geval zo snel mogelijk op gesprek komen en laat hem/ haar zo mogelijk ter plekke schriftelijk bevestigen wat er precies is gebeurd. Stel zo nodig zelf het gespreksverslag op en laat de werknemer dat verslag ondertekenen. Vraag om kopieën van eventuele processen-verbaal/ boetes om zoveel mogelijk dossier op te bouwen. Overleg ook zo snel mogelijk met een advocaat op het gebied van arbeidsrecht hoe u precies moet handelen. Informeer  indien nodig na overleg met uw advocaat ook tijdig uw verzekeraar over schade aan bedrijfsauto’s/ schade aan leaseauto’s  indien uw werknemer schade rijdt.

Als uw werknemer geen rijbewijs meer heeft en daardoor zijn werk niet langer kan verrichten kan het loon vaak worden stopgezet. Risico’s zijn er onder meer als het alcoholprobleem of het gebruik van drugs als ziekte wordt beschouwd. Ook moet worden onderzocht of eventuele schade op de werknemer kan worden verhaald en uiteraard of ontslag mogelijk is.